ZZ Jankovci nastavlja ulagati u fabriku: Ima li nade za Šećeranu?

Bez autora
Oct 27 2011

Bijeljinska Šećerana mogla bi nastaviti s radom do kraja ove godine ako budu ispunjena obećanja vlasti manjeg bh. entiteta. Strateški partner Zanatska zadruga Jankovci postala bi vlasnik dvije trećine kapitala i nastavila bi ulagati u Šećeranu. Ovogodišnja kampanja prerade šećerne repe je propala, s tim da ugovorena repa ovih dana ide na preradu u Županju u Hrvatskoj i u Pećince u Srbiji. Predstavnici radnika i vodeći inžinjeri razgovarali su jučer s načelnikom Bijeljine Mićom Mićićem. Dogovoreno je da Šećerana bude jedna od tačaka dnevnog reda na idućoj sjednici i da Općina pomogne radnicima koji već devet mjeseci ne primaju plaću. Pomaka ima i u Banjoj Luci. Fabrika će uskoro dobiti svoj status privrednog giganta, koji treba raditi za dobrobit svih, a već je održan sastanak s ministrom pravde RS Džerardom Selmanom u Banjoj Luci te je naredni zakazan za petak.

ZZ Jankovci nastavlja ulagati u fabriku: Ima li nade za Šećeranu?Bijeljinska Šećerana mogla bi nastaviti s radom do kraja ove godine ako budu ispunjena obećanja vlasti manjeg bh. entiteta.

Strateški partner Zanatska zadruga Jankovci postala bi vlasnik dvije trećine kapitala i nastavila bi ulagati u Šećeranu.

Ovogodišnja kampanja prerade šećerne repe je propala, s tim da ugovorena repa ovih dana ide na preradu u Županju u Hrvatskoj i u Pećince u Srbiji.

Predstavnici radnika i vodeći inžinjeri razgovarali su jučer s načelnikom Bijeljine Mićom Mićićem. Dogovoreno je da Šećerana bude jedna od tačaka dnevnog reda na idućoj sjednici i da Općina pomogne radnicima koji već devet mjeseci ne primaju plaću.

Rade Rakić, pomoćnik direktora za pokretanje fabrike, kaže da pomaka ima i u Banjoj Luci.

- Nadamo se da će fabrika uskoro dobiti svoj status privrednog giganta, koji treba raditi za dobrobit svih - kaže Rakić te dodaje da je već održan sastanak s ministrom pravde RS Džerardom Selmanom u Banjoj Luci te da je naredni zakazan za petak.

On tvrdi da nema pokazatelja da je u fabriku unesen prljav novac.

- Jankovci su unijeli čist novac i, kao strateški partner, trebaju preuzeti fabriku i nastaviti investirati. Nadamo se da će to biti do kraja godine - kazao je Rakić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik